Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Menopauza szakrendelések képes leírás - Nők negyven felett.tlap.hu
részletek »

Menopauza szakrendelések - Nők negyven felett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noknegyvenfelett.tlap.hu » Menopauza szakrendelések
Keresés
Találatok száma - 3 db
Istenhegyi Magánklinika

Istenhegyi Magánklinika

A nőgyógyászati vizsgálatokon belül, azzal a tünetegyüttessel hivatott foglalkozni, mellyel a nők 45-50 éves korban változókori panaszok miatt fordulnak nő­gyó­gyász­hoz. Az általános, bimanuális nőgyógyászati vizsgálaton és rákszűrésen kívül ez a be­teg­cso­port multidiszciplinális team-munkát igényel. Külön figyelmet kell szentelni a hormonális terápiára és annak tervszerinti adagolására, fi­gye­lem­be véve a kockázati tényezőket, mellékhatásokat. A klimax ambulancia teljes felvilágosítást nyújt minden olyan kérdés kapcsán, ami ki­vizs­gá­lás és gyógyítás közben felmerül.

Klinika - Pécs

Klinika - Pécs

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika ágylétszáma összesen 100, melyen alapellátási és Dél-Dunántúl területén progressziv betegellátási feladatokat lát el. A klinika önálló neonatológiai, intenzív újszülött, gyermekágyas, terhespathológiai, nőgyógyászati, nőgyógyászati intenzív, és onkoradiológiai osztályokra, valamint szülőszobára tagozódik. A járóbeteg szakrendelések száma 15. Az intenzív kutatómunka mellett a klinika részt vesz az orvostanhallgatók és az egészségügyi főiskolások oktatásában, a postgraduális képzésben, a szakvizsgára való felkészítésben, valamint a családorvosok és szakdolgozók továbbképzésében. A klinikán az általános nőgyógyászati és szülészeti ambulanciák mellett osztályos háttérrel rendelkező speciális szakrendelések működnek, melyek szintén a dél-dunántúli régió betegeinek ellátását szolgálják. Ilyen speciális szakrendelés a menopausa (klimax) szakrendelés. Itt fontos feladatunk a változó korral együtt járó szubjektiv panaszok kezelése, jelentkező tünetek gyógyítása, a későbbi súlyos következmények megelőzése.

Telki Kórház - Telki

Telki Kórház - Telki

A természetes menopauza a petefészkek működésének fokozatos leállásával, a női ciklus szabálytalanná válásával járó folyamat, amelynek során a hormonértékek széles határok között ingadoznak, majd az ösztrogénhormon termelődése le is áll. Az ösztrogén hiánya kihat az egész szervezetre: a bőrre, a hajra, a kedélyállapotra, az általános közérzetre, a libidóra, a szexuális életre, a csontokra, stb. Van, aki könnyen, panaszmentesen éli át ezt az időszakot, de vannak, akik orvosi segítségre szorulnak, és igénybe veszik a menopauzális hormonterápiát, vagy a gyógynövények erejében bíznak, illetve egyéb alternatív kezeléseket részesítenek előnyben.

Tuti menü