Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mammográfia képes leírás - Nők negyven felett.tlap.hu
részletek »

Mammográfia - Nők negyven felett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noknegyvenfelett.tlap.hu » Mammográfia
Keresés
Találatok száma - 5 db
CT - lézer - mammográfia

CT - lézer - mammográfia

A MeDoc Egészségközpont tevékenységének középpontjában a megelőzés, a prevenció áll. Az Egészségközpont célja elsősorban a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek korai felismerése, amikor azok még teljes mértékben gyógyíthatóak. Vizsgálataink során olyan, szakmailag már bizonyított módszereket alkalmazunk, mely a beteg számára veszélytelenül, nagy érzékenységgel és biztonsággal képes, rövid idő alatt kimutatni a korai eltéréseket. Magyarországon egyedül a MeDoc-Egészségközpontban végzik a Ctlm - Ct-Lézer-mammográfiás vizsgálatot. Sok nő fél az emlőráktól, mégis nehezen szánják rá magukat a szűrővizsgálatra. Klinikánkon rövid időn belül, fájdalommentes vizsgálat során derítjük ki a panaszok hátterét. Az emlőszövet sűrűsége, feszessége, implantátum vagy fiatal kor esetén megbízható vizsgálati eredményt nyújt a modern, lézeres technológia.

Digitális mammográfia

Digitális mammográfia

Az új berendezéssel még hatékonyabb emlőrákszűrésre nyílik lehetőség. A hölgyek számára az emlőrák vizsgálat az eddigieknél is kisebb kellemetlenséggel jár, és az eredményre sokkal kevesebbet kell várni. A felvételek és a leletek digitalizált formában könnyen tárolhatók, új vizsgálat esetén egyszerű összehasonlítást tesznek lehetővé. Az önvizsgálat, az orvosi fizikális vizsgálat és az ultrahang alkotta kép mellett 40 éves kor felett mammográfiás emlőrákszűrésre van szükség, hogy az emlő esetleges elváltozásaira minél hamarabb fény derüljön. A mammográf minimális (az embert a mindennapokban természetesen érő sugárzásnál nem nagyobb) sugárdózissal röntgenfelvételt készít az emlőszövetről. Az új, digitális emlőrákszűrő berendezéssel a nagyobb mellről alkotott kép is pontosabb az eddigieknél. A felvétel készítéséhez az emlőt össze kell nyomni, ami ha fájdalommal nem is, de kellemetlen érzéssel járhat. Az új, digitális mammográf használata során ez a nyomás lényegesen kisebb, a berendezés automatikusan a vizsgált mell nagyságához, szöveti felépítéséhez szabja a kompresszió erősségét.

Ellentétes vélemények

Ellentétes vélemények

Sajnos miközben csökken a mellrák okozta halálozás, még mindig nő a mellrák előfordulásának száma. Az egész világon a nők összes daganatának 22 százaléka emlőrák. Magyarországon évente mintegy 7500 új megbetegedés fordul elő, 50-65 év között a leggyakoribb. A mammográfia egy röntgen, amely a mellrák vizsgálatára szolgál, ennek áldásos és veszélyes hatásáról hallunk egymásnak ellentmondó híreket. Szakemberek úgy vélik, hogy a mellrák okozta halálozást csökkentette a diagnosztika és a kezelés hatalmas fejlődése. A korai felismerésben szerintük nagy szerepe van a mammográfiának. Ez az eszköz már három évvel azelőtt képes felismerni a mellrákot, hogy a nő csomót érezne a mellében. Ezt az eszközt használják szűrővizsgálatokra és diagnosztikára is az orvosok.

Emlőszűrés

Emlőszűrés

Az emlő belső, finom szerkezetének vizsgálata úgynevezett lágy röntgensugárral történik, mind a két emlőt teljes egészében ábrázoló, összesen négy darab felvétel készítésével. A vizsgálat közben az emlőket két sugáráteresztő lemez közé szorítják - ami kissé kényelmetlen -, így tiszta, világos képet kapnak róluk, amit mammogramnak neveznek. A vizsgálathoz derékig le kell vetkőzni. Ne használjunk a vizsgálat előtt parfümöt, púdert, dezodort, mivel ezek zavarhatják a vizsgálatot. Előnye abban áll, hogy segítségével a néhány milliméteres, tumoros elváltozásra utaló jel is felismerhetővé válhat, még azt megelőzően, hogy kitapintható nagyságúvá növekedne, vagy nyirokcsomóba, esetleg távolabbi szervbe adna áttétet.

Euromedic Diagnosztika- Mammográfia

Euromedic Diagnosztika- Mammográfia

Magas szakmai színvonal, minőségi szolgáltatás, modern technológia, kevés várakozási idő, ráadásul mindez megfizethető árakon az Euromedic diagnosztikai központban. A mammográfiás diagnosztikai vizsgálat 1-2 évenként, 40 éves kor felett, panasz vagy a kontrollvizsgálatok igénye szerint ajánlott. A Euroemdic Diagnosztika központjaiban, Budapesten a Péterfyben és a Mammut II.-ben, Debrecenben, Győrött, Orosházán, Salgótarjánban és Szegeden vehető igénybe ez a fajta vizsgálat. A cégcsoport Európa legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatója, reméljük Ön sem fog csalódni bennünk. Látogasson el oldalunkra és kérjen időpontot még ma.

Tuti menü