Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pigmentfoltok képes leírás - Nők negyven felett.tlap.hu
részletek »

Pigmentfoltok - Nők negyven felett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noknegyvenfelett.tlap.hu » Pigmentfoltok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Halványító módszerek

Halványító módszerek

Májfoltok A többnyire a kézfejen és az arcon megjelenő lapos, sárgás-barnás, szabálytalan alakú, kisebb-nagyobb pigmentfoltok a napfény révén élénkebbé, sötétebbé válnak. Megelőzésük - és egyúttal a bőrrák elleni védelem - leghatékonyabb módja a bőséges mennyiségű naptej használata. Ha a pettyek már kialakultak, szerezz be valamilyen vény nélkül kapható halványítókrémet, vagy alkalmazz természetes fehérítőszereket. Ne feledd, hogy akár hónapokig is eltarthat, mire a javulás láthatóvá válik.

Időskori pigmentfoltok

Időskori pigmentfoltok

Az időskori pigmentfoltok (Lentigo senile) 40 év feletti - főleg nők - kézfején, alkarján, arcán megjelenő változó méretű, általában szabálytalan alakú egyenletes színezetű barna foltok. Főleg a világos bőrű, világos hajú, világos szemű - úgynevezett érzékeny típusú embereket érinti, de ritkábban megjelenhet a kevésbé érzékeny bőrtípusúaknál is. Utóbbiaknál leggyakrabban az orrháton és a ritka hajzatú, vagy kopasz fejtetőn látni barnás pigmentfoltokat. Pigmentfoltok oka A pigmentfoltok az életkor előreheledtával egyre gyakoribbá válnak. Az egyébként panaszt nem okozó, csupán kozmetikai zavart jelentő elváltozásokat a bőr pigment termelő sejtjeinek (melanocyták) gócosan fokozott aktivitása okozza. Noha a fénynek kitett területeken való elhelyezkedésük alapján kialakulásukban a krónikus fénykárosodás valószínűleg szerepet játszik, a már kialakult elváltozások színe napfény hatására nem változik.

Mezoterápia

Mezoterápia

Egyre gyakoribb feladat a nem kívánt bőrfoltok eltüntetése, mivel köztudottan egyre ártalmasabb a napfény összetétele, a fehér bőr pedig szinte védtelen. A pigmentfoltok keletkezését elősegíti a hormontartalmú és egyéb gyógyszerek nagyarányú szedése, a mesterséges ételadalékok, vegyi szennyeződések, melyek fényérzékenyítő hatásuk miatt még érzékenyebbé teszik a fehér bőrt az ártalmas Uv-A és Uv-B sugárzással szemben. Ráadásul sokan túl sokszor és agresszívan élnek a szoláriummal, melynek nagyon hamar bőrfoltosság az eredménye. Az így megszerzett foltok csak halványodnak ősszel és télen, de soha nem lesznek tökéletesen tünetmentesek.

Pigmentfoltok kezelése

Pigmentfoltok kezelése

Lézeres bőrkezelések A fénysugár 2-4 mm-re a bőrbe hatolva adja le az energiát az arra beállított célterület, ill. pigmentálódott szövetrészben elnyelődve. A pigmentrendellenességek kezelésénél a fényhatás következtében a pigmentfoltok a kezelés folyamán besötétednek. Ettől nem kell megijedni, mert ez azt mutatja, hogy a fényenergia eltalálta a melanin sejteket. A kezelés után a foltok 1-2 hét alatt világosabbá válnak, majd a megfelelő kezelés szám után csaknem teljesen eltűnnek. A következő pigmentelváltozásokat lehet kezelni: - Lentigo /sötét lencsefoltok/ - Chloasma /májfolt, szülés után vagy öregedés következtében/ - Hyperpigmentáció /festenyezettség/ - Photoageing /napfénykárosodás/

Tuti menü