Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Klimax képes leírás - Nők negyven felett.tlap.hu
részletek »

Klimax - Nők negyven felett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noknegyvenfelett.tlap.hu » Klimax
Keresés
Találatok száma - 4 db
A klimax enyhítése

A klimax enyhítése

A hormonok tökéletes összjátékának az eredménye minden szervünk és a bennük lejátszódó éltető folyamatok zavartalan működése. A test tehát valamennyi szervével, sejtjével hormonjával és biokémiai folyamatával olyan, mint egy tökéletesen megtervezett és jól bejáratott gépezet. De mint minden gépnek, ennek is lehetnek hibái: - talán nem gondozták megfelelően, - vagy rossz üzemanyagot választottak a működtetéséhez A klimax, ami elvileg nem is létezik A klimax sem az állatvilágban, sem a természeti népeknél, sem a távolkeleti és dél-amerikai kultúrákban nem fordul elő, csak nálunk civilizált, szintetikus életet élő embereknél. Nálunk is csak az elmúlt pár száz évben tesznek róla említést. A klimaxot - hasonlóan a többi betegséghez - magunknak idézzük elő a természetidegen és elkorcsosult életformánkkal.

Hőhullám-törők

Hőhullám-törők

A szervezet öngyógyító folyamatát a homeopátiás szerek pontos adagolása indítja be. Ennek eléréséhez persze arra van szükség, hogy a szervezet ingerküszöbét átlépő adagolásban alkalmazzuk a szereket. Megfelelő mennyiségben alkalmazott homeopátiás szerekkkel a változókor tüneteit is hatékonyan lehet enyhíteni, sőt, a csontritkulás megelőzésére is érdemes hasonló készítményeket használni.

Korai klimax

Korai klimax

Mikor beszélhetünk korai klimaxról? Tény, hogy a változókor kezdetének időpontja nagyon különböző lehet. Normális esetben a változókor 40 éves kor körül kezdődik. Tíz évig is eltarthat úgy, hogy az utolsó menstruáció általában az 50. év körül jelentkezik. Amennyiben ez néhány évvel előbb vagy később következik be, az teljesen normális. Ha azonban a menopauza még 40 éves kor előtt fellép, előfordulhat, hogy a változókor már a 30-as évek elején megkezdődik. Az orvosok ilyenkor beszélnek korai klimaxról.

Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

A hangulati ingadozás, a hőhullámok, az alvászavarok vagy a bőrszárazság a változókor időszakának olyan tünetei, melyekről még azok is tudnak, akik még messze járnak ettől az időszaktól. Lehet, azt is természetesnek veszi, ha ebben az időszakban könnyebben felszalad rá néhány plusz kiló, amitől egyre nehezebb megszabadulni. Természetes, hogy a klimax időszakában lévő nők többsége ezektől a szimptómáktól szeretne szabadulni, amikor gyógynövény készítményekkel próbálkozik, vagy jobb esetben felkeresi nőgyógyászát vagy a klimax ambulanciák valamelyikét. De mind több tapasztalat bizonyítja, hogy a hormonokkal kezelt szervezet hajlamos a rendellenes működésre, bizonyos betegségek pedig fokozottan veszélyeztetik a hormontablettákat szedőket, elsősorban a klimaxos panaszaikat gyógyíttató nőket. A klimaxos korba érkezett nőknél évtizedeken át alkalmazták az orvosok azokat a hormonterápiákat, amelyekkel páciensük szervezetének korábbi hormonszintjét akarták helyreállítani.

Tuti menü